На перший погляд морква — проста культура. Посадив, полив, почекав — і ось тобі врожай .
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяТут є свій секрет, що передається від покоління до покоління — і зараз ми поділимося ним.
Якщо ваша морква виростає кривавою, гіллястою, а на смак нагадує не десерт, а ліки — не поспішайте звинувачувати землю чи насіння. Проблема часто полягає в тому, чого ви не поклали в лунку під час посадки.
Не хімія, а природа: що люблять коренеплоди
Все геніальне просто. Щоб морква була красунею, їй потрібні лише два натуральні компоненти: річковий пісок та деревна зола . Жодної хімії, ніякого надприродного — лише те, що легко знайти на будь-якій ділянці.
- Пісок допомагає грунту "дихати" і не дає йому стежити. Завдяки йому морква не кориться у пошуках виходу, а росте строго вниз — рівно, як належить.
- Зола - це натуральне добриво, багате на калій. Вона відповідає за насолоду, смак та здоров'я рослини. Морква, що подружилася із золою, виходить не тільки смачнішою, а й менше хворіє.
Як використовувати: все по-простому
Перед тим як засипати насіння в лунку, просто додайте на дно щіпкою піску і золи. Змішайте із землею — і готове. Цієї невеликої дії достатньо, щоб через пару місяців ви милувалися врожаєм, гідним обкладинки садового журналу.
Читайте також:
Секрет гігантської цибулі: що насправді люблять цибулини, і до чого тут дріжджі.
Нічна загроза з грядки: як бур'яни ведуть невидиму війну та позбавляють вас урожаю.