Ось і настало довгоочікуване літо - гаряча пора для всіх садівників та городників. І якщо ви мрієте зібрати восени соковиті, великі і солодкі буряки, то саме час приділити їй трохи уваги.

Початок червня — ключовий момент у догляді цієї культури, коли одна проста, але важлива процедура здатна визначити, яким буде ваш урожай.

Буряк, город, кадр з відео
Буряк, город, кадр з відео

Чому червень такий важливий?

Буряк – культура, чутлива до загущеності. Якщо залишити сходи без проріджування, коренеплоди вийдуть дрібними, кривими та несмачними. На початку літа, коли рослини вже зміцніли, саме час виконати проріджування саме воно допоможе бурякам розкрити весь свій потенціал.

Як правильно проріджувати буряк?

  • Перше проріджування проводять, коли на рослинах з'явиться 2-3 справжні листки. Між паростками залишають по 3-4 див.

  • Друге проріджування роблять через 2-3 тижні. Тепер відстань між рослинами має бути не менше 8-10 см - цього вистачить, щоб коренеплоди вільно росли та не заважали один одному.

  • Вилучені при другому проріджуванні паростки вже можна використовувати - вони чудово підійдуть для зелених салатів!

Буряк, город, кадр з відео
Буряк, город, кадр з відео

Не забудьте підгодувати

Після проріджування буряків особливо необхідне підживлення. Червень - ідеальний час для внесення добрив. Підійде розчин золи дерева або настій курячого посліду, розведеного у воді. А ще регулярний полив: буряк любить вологу, але не переносить застій води.

Читайте також:

Чим підгодувати полуницю на початку літа, щоб ягоди не були кислі та не згнили? Головні помилки та лайфхаки.

Хочете збирати велику картоплю цебрами? Спробуйте голландський метод, весь секрет у вирощуванні.