Червень - гаряча пора для огірків, пік їх зростання і зав'язування. Хочете, щоб кожен кущ радував вас вісьмома-десятьма соковитими зеленими плодами з однієї пазухи?
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяТоді беремо кухонні продукти і створюємо натуральне підживлення - без хімії, але з помітним ефектом.
Чому дріжджі?
Вони дають огіркам потужний ефект: покращують розвиток коренів, стимулюють ріст трави, зміцнюють імунітет, а ґрунті активізуються корисні бактерії.
Як приготувати "енергетичний напій" для огірків:
Візьміть 10 г сухих дріжджів, розчиніть в 10 л теплої води і додайте 2 столові ложки цукру. 1–1,5 л. Краще поливати в теплий день, щоб мікроорганізми розкрили весь потенціал.
Якщо віддаєте перевагу живим дріжджам (пресованим), беріть 100 г і витримайте розчин 1,5 діб. Потім розбавляєте так само - і поливати рослини.
Ви можете зробити до двох таких підгодівель за сезон оптимально під час активного плодоношення. Але не перестарайтеся - дріжджі витягують із ґрунту азот і калій, тому рекомендується після підгодівлі зробити зольний настій.
Зольний настій готується просто: склянку деревної золи залийте цебром води, наполягайте кілька годин - потім поливайте кожні 7-14 днів. Таке підживлення зміцнює огірки та постачає важливі елементи (калій, кальцій).
А тепер - поради від шефа:
-
Не забувайте регулярно збирати плоди – якщо залишати великі огірки на кущі, рослини можуть пропустити нове зростання. Збір кожні 1,5–2 дні буде найкращим стимулом.
-
Поливайте теплою водою (приблизно +24…26 °C). Холодний розчин знижує активність мікрофлори, а коріння може захворіти.
-
Чергуйте підживлення : спочатку дріжджі, потім золою - це допоможе відновити баланс поживних речовин і уникнути виснаження ґрунту.
-
Можна посилити ефект міксом: по 1 чайній ложці крохмалю та гірчиці на відро дріжджового настою посилення харчування зрілого врожаю (строго за джерелом!)
Читайте також:
Як позбутися колорадського жука без хімії і на 5 років: прості та ефективні методи.
Спека на городі: як урятувати рослини від перегріву коренів.